Krevety s fenyklem
14 min.
Ingredience
- 200gramůKrevety tygří - loupané
- 30gramůFenykl čerstvý
- 40gramůSmetana 12% (konzumní)
- 20gramůCitronová kůra
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 5gramůČaj zelený
- 5gramůKřen
- 5gramůSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
113 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
4 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
777 mg
Postup přípravy
- 1Krevety vsypeme do hrnce, zalijeme vroucí vodou, lehce osolíme a vaříme zvolna zhruba 4 minuty. Poté je scedíme, necháme okapat, vychladnout, nakrájíme je na menší kousky, zakapeme polovinou citronové šťávy a promícháme. Očištěný křen nastrouháme na jemno, fenyklovou nať a lístky zeleného čaje posekáme, citronovou kůru strouháme na jemném struhadle. Do smetany vmícháme křen, fenykl, kůru, čaj, promícháme, nalijeme na krevety, podle chuti osolíme, opepříme, rozdělíme do misek a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.