Krevety s houbovou omáčkou
24 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 350gramůKrevety tygří - loupané
- 1lžíceOlej olivový
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 200mililitrůVíno bílé
- 130gramůZakysaná smetana
- 1kusPetržel - nať
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 200mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaTabasco
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
26 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nasekáme, žampióny očistíme a nakrájíme na plátky. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme krevety a 2 minuty opékáme, až se zabarví dorůžova. Vyjmeme z pánve.
- 2Do pánve přidáme olej, rozpálíme ho, přihodíme cibuli a dusíme cca 5 minut doměkka. Pak přidáme houby, zakryjeme a dusíme asi 4 minuty, občas promícháme.
- 3Houby zasypeme moukou, paprikou a dobře promícháme. Postupně přiléváme víno a za stálého míchání přivedeme směs k varu, aby se omáčka dobře spojila. Potom přilijeme smetanu a omáčku prohřejeme, ale už nevaříme.
- 4Snížíme teplotu a do omáčky přidáme zakysanou smetanu, tabasco a krevety. Minutu prohříváme, osolíme a upravíme na mísu. Ozdobíme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.