Krevety s mandlovou omáčkou
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusLimetka
- 1lžičkaSůl
- 1kusChilli paprička
- 2lžíceOlej rostlinný
- 8kusůRajčata
- 1lžičkaKmín drcený
- 175mililitrůCréme fraiche
- 900gramůKrevety tygří - loupané
- 120mililitrůVývar drůbeží
- 3stroužkyČesnek
- 130gramůMandle mleté
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
424 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
29 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V pánvi rozpálíme olej a osmažíme nasekanou cibuli a česnek. Přidáme spařená, oloupaná, na kostičky nakrájená rajčata a čili papričku bez semen nakrájenou na hrubo. Vmícháme kmín a vaříme 10 minut, občas promícháme.
- 2Směs vlijeme do mixéru, přilijeme vývar a umixujeme dohladka. Směs vrátíme do hrnce, přidáme mleté mandle, créme fraiche a promícháme, až se směs zcela spojí.
- 3Z limetky vymačkáme šťávu a přidáme do omáčky, osolíme dle chuti a přivedeme k varu.
- 4Přidáme vařené, oloupané krevety a prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.