Krevety s oříšky a hráškem
20 min.
Ingredience
- 300gramůHrášek
- 400gramůKrevety tygří - loupané
- 60gramůOřechy Kešu
- 0,5kusFeferony
- 20gramůPetržel - nať
- 300gramůRýže loupaná
- 1lžíceOmáčka sójová
- 6lžicOlej arašídový (podzemnicový)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
582 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
19 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Do středního hrnce s osolenou vodou vložíme hrášek, 5 minut povaříme, potom vodu slijeme, hrášek necháme vychladnout. Připravíme si krevety, které omyjeme a osušíme.
- 2Nachystáme pánev wok, ve které rozpálíme olej. Vhodíme do ní krevety, které opékáme 3 minuty, pak k nim přisypeme kešu oříšky, přidáme nadrobno nakrájenou polovinu feferonky a nadrobno nasekanou petrželku. Všechno krátce opečeme a vyndáme. Do pánve nyní vložíme uvařenou rýži, kterou 3 minuty opékáme. Pak k ní přihodíme krevety s kešu oříšky, hrášek, směs promícháme a prohříváme. Nakonec dochutíme sójovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.