Krevety s vejci a majonézou
25 min.
Ingredience
- 400gramůKrevety tygří - loupané
- 4kusyVejce slepičí
- 300mililitrůMajonéza
- 15gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 30mililitrůVíno bílé
- 15gramůPetržel kudrnka
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
539 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
44 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
698 mg
Cukr
519 mg
Postup přípravy
- 1Krevety povaříme v osolené vodě 10 minut, scedíme, vejce uvaříme natvrdo.
- 2Vejce oloupeme a rozkrojíme podélně na čtvrtky. Vejce upravíme na talířky, obložíme krevatami a přelijeme ochucenou majonézou. Tu ochutíme bílým vínem, smícháme se šlehačkou, solí a pepřem. Celý předkrm posypeme posekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.