Krevety se salátem z čočky a pórku
32 min.
Ingredience
- Čočkový salát
- 400gramůČočka sterilovaná
- 1lžíceLimetková šťáva
- 50gramůBaby špenát
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžícePetržel hladkolistá
- 3špetkyPepř bílý
- 0,5lžíceMajoránka čerstvá
- 0,5lžičkaSůl
- Vaření v páře
- 8kusůKrevety tygří - loupané
- 2kusyPórek
- 1lžíceLimetková kůra
- 750mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
914 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
4 g
Sacharidy
182 g
Vláknina
46 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Kvalitní syrové a vyloupané krevety dobře omyjeme a necháme v sítu odkapat. Očištěný a omytý pórek nakrájíme na 3-4cm kousky. Z chemicky neošetřené limetky nastrouháme 1 lžíci kůry. Do hrnce s vroucí vodou a sítem (pařáčku) položíme kousky pórku a pod pokličkou je vaříme v páře 6 minut. Pak k pórku přidáme krevety, posypeme je nastrouhanou limetkovou kůrou a společně pod pokličkou vaříme dalších 6 minut.
- 2Konzervovanou čočku scedíme z nálevu a odkapanou ji vyklopíme do mísy. K čočce přidáme lžíci štávy, vymačkané z jedné limetky. Omyjeme listy baby špenátu, snítku čerstvé majoránky a petrželky. Špenátové listy trochu roztrháme prsty a drobné lístky bylinek pokrájíme nadrobno. Vše přidáme k čočce. Směs podle chuti osolíme a dochutíme čerstvě pomletým pepřem.
- 3Z pařáčku vyjmeme krevety a odložíme je na větší talíř. K čočce přidáme pórek a rozpůlené černé olivy (bez pecek) a znovu vše promícháme.
- 4Čočkový salát rozdělíme na 4 talíře, na salát poklademe uvařené krevety, pokapeme je šťávou, která se vytvořila ze salátu a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.