Krevety se salátem z čočky a pórku

32 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
914 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
4 g
Sacharidy
182 g
Vláknina
46 g
Cukr
35 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kvalitní syrové a vyloupané krevety dobře omyjeme a necháme v sítu odkapat. Očištěný a omytý pórek nakrájíme na 3-4cm kousky. Z chemicky neošetřené limetky nastrouháme 1 lžíci kůry. Do hrnce s vroucí vodou a sítem (pařáčku) položíme kousky pórku a pod pokličkou je vaříme v páře 6 minut. Pak k pórku přidáme krevety, posypeme je nastrouhanou limetkovou kůrou a společně pod pokličkou vaříme dalších 6 minut.
  • 2
    Konzervovanou čočku scedíme z nálevu a odkapanou ji vyklopíme do mísy. K čočce přidáme lžíci štávy, vymačkané z jedné limetky. Omyjeme listy baby špenátu, snítku čerstvé majoránky a petrželky. Špenátové listy trochu roztrháme prsty a drobné lístky bylinek pokrájíme nadrobno. Vše přidáme k čočce. Směs podle chuti osolíme a dochutíme čerstvě pomletým pepřem.
  • 3
    Z pařáčku vyjmeme krevety a odložíme je na větší talíř. K čočce přidáme pórek a rozpůlené černé olivy (bez pecek) a znovu vše promícháme.
  • 4
    Čočkový salát rozdělíme na 4 talíře, na salát poklademe uvařené krevety, pokapeme je šťávou, která se vytvořila ze salátu a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.