Krevety ve vinném aspiku
45 min.
Ingredience
- 150gramůKrevety tygří - loupané
- 25gramůŽelatina
- 2špetkySůl
- 450mililitrůVoda pitná
- 150mililitrůVíno bílé
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžíceCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
93 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
1 g
Sacharidy
6 g
Cukr
4 g
Vápník
14 mg
Postup přípravy
- 1Ve varné misce necháme v odměřené vodě půl hodiny bobtnat želatinu. Poté přilijeme víno, misku vložíme do vodní lázně a za stálého míchání želatinu necháme rozpustit. Rozpuštěnou želatinu dochutíme octem, cukrem a solí. Rozmražené krevety bez oplachování vložíme do nepřilnavé formy, přelijeme aspikem a v chladničce necháme ztuhnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.