Krevety zapečené s bešamelem
35 min.
Ingredience
- 300gramůKrevety tygří - loupané
- 20gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůVoda pitná
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 2gramyPepř cayenský
- 50mililitrůBešamel
- 50mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 300gramůChléb toastový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
8 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Krevety povaříme ve slané vodě pár minut, scedíme, ulomíme hlavu, odstraníme krunýř, vložíme do malého pekáčku, přidáme lžíci másla, osolíme, opepříme, přidáme špetku cayenského pepře. Na ohni necháme osmahnout, potom zalijeme bešamelem se smetanou a dáme do vyhřáté trouby na pár minut zapéct.
- 2Zapečené krevety podáváme s toasty jako předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.