Křišťálový sleď
45 min.
Ingredience
- 1kusBageta
- 250mililitrůVoda pitná
- 20mililitrůOcet vinný
- 1kusBobkový list
- 50gramůCibule
- 3gramySůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 20gramůŽelatina
- 50gramůCibulka jarní
- 20gramůMrkev kořen
- 200gramůSleď čerstvý
- 30gramůMajonéza
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
646 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
22 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V rendlíku svaříme 220 ml vody, 20 ml octa, bobkový list, půlku cibule, sůl a pepř. V misce rozpustíme želatinu ve 40 ml studené vody a vmícháme do již chladnoucí svařené směsi, vyjmeme koření a cibuli. V podlouhlé misce nebo formičce na led rozložíme dvě půlky sledě, osolíme, opepříme, posypeme nastrouhanou mrkví. Sledě zalijeme želatinou a necháme v chladnu ztuhnout. Zatím rozpůlíme střední bagetu, slabě potřeme majonézou, pokryjeme listem salátu. Sledě vyklopíme z formičky, odkrojíme tak, aby rybu přesahovala část želatiny a rozložíme na salát na bagetě. Ozdobíme kolečky jarní cibulky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.