Krkonošská játra s vepřovým bůčkem
65 min.
Ingredience
- 500gramůJátra vepřová
- 200gramůVepřový bok
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 4lžíceOlej olivový
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
- 150gramůŽampiony - sterilované
- 0,5lžičkaSardelová pasta
- 1hrstOřechy vlašské
- 0,5lžíceOmáčka pikantní worcesterová
- 0,5lžíceKečup ostrý
- 1decilitrVývar zeleninový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
596 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
46 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vepřová játra a bůček bez kosti omyjeme, osušíme a pokrájíme na kousky velikosti sousta a dáme do mísy. Bůček v osolíme, opepříme, posypeme drceným kmínem.
- 2V hluboké pánvi si na rozpáleném oleji játra restujeme ze všech stran dozlatova, pak je vyjmeme a odložíme do mísy. Na ten samý tuk přidáme kostky bůčku a pod pokličkou ho chvíli dusíme. Potom maso poprášíme hladkou moukou, sladkou paprikou, promícháme a restujeme dozlatova. Přidáme žampiony, sardelovou pastu, znovu promícháme, doložíme játra, hrst vlašských ořechů, podlijeme zeleninovým vývarem a chvíli společně dusíme. Nakonec játra s masem dochutíme worcestrovou omáčkou a ostrým kečupem a podle chuti dosolíme (0.5 lžičky).
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.