Krkonošská polévka s višněmi
55 min.
Ingredience
- 600gramůVišně
- 2litryVoda pitná
- 50gramůCukr krupice
- 1kusCukr skořicový
- 2kusyHřebíček
- 0,5lžíceCitronová kůra
- 1,5lžičkyCitronová šťáva
- 200gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
652 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
25 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
3 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Omyté zralé višně vypeckujeme, dáme vařit do 2 litrů vody s cukrem, skořicovým cukrem, hřebíčkem a jemně nastrouhanou citronovou kůrou.
- 2Do smetany rozmícháme Maizenu a když je ovoce měkké, zamícháme ji do ovocné polévky, kterou ještě za stálého míchání povaříme 2 minuty. Nakonec ochutíme citronovou šťávou.
- 3Do každého talíře dáme čerstvý žloutek, zalijeme višňovou polévkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.