Krkonošská polévka s višněmi

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
652 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
25 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
3 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté zralé višně vypeckujeme, dáme vařit do 2 litrů vody s cukrem, skořicovým cukrem, hřebíčkem a jemně nastrouhanou citronovou kůrou.
  • 2
    Do smetany rozmícháme Maizenu a když je ovoce měkké, zamícháme ji do ovocné polévky, kterou ještě za stálého míchání povaříme 2 minuty. Nakonec ochutíme citronovou šťávou.
  • 3
    Do každého talíře dáme čerstvý žloutek, zalijeme višňovou polévkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.