Krkonošské bramborové špalíčky
35 min.
Ingredience
- 600gramůBrambory
- 100gramůTvaroh měkký
- 1kusCibule červená
- 200gramůMouka pšeničná hrubá
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1hrstKopr čerstvý
- 2lžíceSádlo škvařené
- 2decilitryMléko kefírové
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
404 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
9 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
6 g
Cukr
112 mg
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Kopr opláchneme studenou vodou, necháme okapat a nasekáme najemno.
- 2Brambory omyjeme a uvaříme v 1 litru vody ve slupce. Vychladlé uvařené brambory oloupeme a nastrouháme, přidáme k nim vejce, mouku, tvaroh a jemně nakrájenou cibuli, osolíme a vytvoříme hladké těsto.
- 3Z těsta uděláme malé špalíčky, které vaříme přibližně 5 minut v mírně osolené zbylé vodě.
- 4Uvařené špalíčky necháme okapat, pak je opečeme v pánvi na rozehřátém sádle, zalijeme kefírem a krátce pod pokličkou podusíme.
- 5Nakonec přimícháme jemně nasekaný kopr, podle chuti osolíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.