Krkonošské bramborové špalíčky

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
404 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
9 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
6 g
Cukr
112 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Kopr opláchneme studenou vodou, necháme okapat a nasekáme najemno.
  • 2
    Brambory omyjeme a uvaříme v 1 litru vody ve slupce. Vychladlé uvařené brambory oloupeme a nastrouháme, přidáme k nim vejce, mouku, tvaroh a jemně nakrájenou cibuli, osolíme a vytvoříme hladké těsto.
  • 3
    Z těsta uděláme malé špalíčky, které vaříme přibližně 5 minut v mírně osolené zbylé vodě.
  • 4
    Uvařené špalíčky necháme okapat, pak je opečeme v pánvi na rozehřátém sádle, zalijeme kefírem a krátce pod pokličkou podusíme.
  • 5
    Nakonec přimícháme jemně nasekaný kopr, podle chuti osolíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.