Krkonošské chlupaté knedlíky

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
8 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
4 g
Cukr
112 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme a omyjeme brambory, pak je na středním struhadle nastrouháme, slijeme z nich vodu. Přidáme vejce, mouku, sůl a dobře vymícháme polotuhé těsto. V hrnci přivedeme k varu asi 3 litry vody s jednou lžicí soli. Když se voda vaří, lžící vykrajujeme bramborové těsto a dáváme noky do vody. Občas promícháme, aby se nepřichytily ke dnu. Pomalu vaříme 10 minut, pak je sítem vytáhneme, pod proudem vody propláchneme a dáme do mísy. Polijeme je rozpuštěným sádlem a podáváme jako přílohu k masu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 26. 11. 2015
Krkonošské chlupaté knedlíky
Krkonošské chlupaté knedlíky se vždy dělaly z vařených brambor a minimálně 1/3 syrových brambor.
Anonymní uživatel
čt 26. 11. 2015
Krkonošské chlupaté knedlíky
Krkonošské chlupaté knedlíky se vždy dělaly z vařených brambor a minimálně 1/3 syrových brambor.