Krkonošské chlupaté knedlíky
35 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 1kusVejce slepičí
- 200gramůMouka pšeničná hrubá
- 1,5lžíceSůl
- 3litryVoda pitná
- 2lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
8 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
4 g
Cukr
112 mg
Postup přípravy
- 1Oloupeme a omyjeme brambory, pak je na středním struhadle nastrouháme, slijeme z nich vodu. Přidáme vejce, mouku, sůl a dobře vymícháme polotuhé těsto. V hrnci přivedeme k varu asi 3 litry vody s jednou lžicí soli. Když se voda vaří, lžící vykrajujeme bramborové těsto a dáváme noky do vody. Občas promícháme, aby se nepřichytily ke dnu. Pomalu vaříme 10 minut, pak je sítem vytáhneme, pod proudem vody propláchneme a dáme do mísy. Polijeme je rozpuštěným sádlem a podáváme jako přílohu k masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 26. 11. 2015
Krkonošské chlupaté knedlíky
Krkonošské chlupaté knedlíky se vždy dělaly z vařených brambor a minimálně 1/3 syrových brambor.
Anonymní uživatel
čt 26. 11. 2015
Krkonošské chlupaté knedlíky
Krkonošské chlupaté knedlíky se vždy dělaly z vařených brambor a minimálně 1/3 syrových brambor.