Krkonošské kroupové rizoto
85 min.
Ingredience
- 1hrnekJečné kroupy
- 1hrnekRýže dlouhozrnná
- 2,5lžičkySůl
- 200gramůHrášek
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 400gramůHouby čerstvé
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 150gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
907 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
35 g
Sacharidy
129 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Dobře promyté kroupy dáme vařit do mírně osolené vody (1 hrnek krup + 2 hrnky vody + 1 lžička soli). Kroupy vaříme asi 40-50 minut doměkka. Dobře promytou rýži dáme vařit do druhého hrnku s osolenou vodou (1 hrnek rýže + 2 hrnky vody + 1 lžička soli). Vaříme ji pod pokličkou cca 13 minut. Zelený mražený hrášek dáme do vařící vody a pomalu ho vaříme necelou 1 minutu, poté ho scedíme.
- 2V pánvi na másle zpěníme dozlatova cibuli, přidáme pokrájené houby, které osolíme, opepříme a podusíme přibližně 10 minut.
- 3Uvařenou rýži a kroupy dáme do olejem vymaštěného pekáče, přimícháme houby s cibulí, hrášek, promícháme a dochutíme solí. Po celém povrchu položíme nakrájené tenké plátky prorostlé slaniny a pekáč s rizotem dáme do předem vyhřáté trouby zapéct. Pečeme při 200 °C přibližně 15-20 minut, až je slanina opečená a křupavá.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.