Krkonošské kroupové rizoto

85 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
907 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
35 g
Sacharidy
129 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dobře promyté kroupy dáme vařit do mírně osolené vody (1 hrnek krup + 2 hrnky vody + 1 lžička soli). Kroupy vaříme asi 40-50 minut doměkka. Dobře promytou rýži dáme vařit do druhého hrnku s osolenou vodou (1 hrnek rýže + 2 hrnky vody + 1 lžička soli). Vaříme ji pod pokličkou cca 13 minut. Zelený mražený hrášek dáme do vařící vody a pomalu ho vaříme necelou 1 minutu, poté ho scedíme.
  • 2
    V pánvi na másle zpěníme dozlatova cibuli, přidáme pokrájené houby, které osolíme, opepříme a podusíme přibližně 10 minut.
  • 3
    Uvařenou rýži a kroupy dáme do olejem vymaštěného pekáče, přimícháme houby s cibulí, hrášek, promícháme a dochutíme solí. Po celém povrchu položíme nakrájené tenké plátky prorostlé slaniny a pekáč s rizotem dáme do předem vyhřáté trouby zapéct. Pečeme při 200 °C přibližně 15-20 minut, až je slanina opečená a křupavá.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.