Krkonošské kuře na ořechách
90 min.
Ingredience
- 120gramůOřechy vlašské
- 2kusyKuřecí stehna
- 350gramůKuřecí prsa
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1,5decilitryVíno bílé
- 2decilitryVoda pitná
- 0,5decilitrMed včelí
- 3lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
669 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
47 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Vlašské ořechy nastrouháme a odložíme do misky. Kuřecí stehna a prsa osolíme a opepříme.
- 2Ve větším rendlíku rozpálíme máslo s olejem a maso z každé strany osmažíme. Pak maso pomalu podlijeme bílým vínem. Když se vytvoří pára, přilijeme 2 dl vody, rendlík zakryjeme pokličkou a maso dusíme při mírné teplotě doměkka. Během dušení maso poléváme šťávou, popřípadě dolijeme vodu.
- 3Měkké maso vyjmeme na talíř a do šťávy přimícháme ořechy. Pomalu je vaříme asi 3-5 minut, pak maso vrátíme zpět a společně povaříme dalších 5 minut a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.