Krkonošské kuře na ořechách

90 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
669 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
47 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vlašské ořechy nastrouháme a odložíme do misky. Kuřecí stehna a prsa osolíme a opepříme.
  • 2
    Ve větším rendlíku rozpálíme máslo s olejem a maso z každé strany osmažíme. Pak maso pomalu podlijeme bílým vínem. Když se vytvoří pára, přilijeme 2 dl vody, rendlík zakryjeme pokličkou a maso dusíme při mírné teplotě doměkka. Během dušení maso poléváme šťávou, popřípadě dolijeme vodu.
  • 3
    Měkké maso vyjmeme na talíř a do šťávy přimícháme ořechy. Pomalu je vaříme asi 3-5 minut, pak maso vrátíme zpět a společně povaříme dalších 5 minut a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.