Krkonošské kuře plněné zelím
115 min.
Ingredience
- 1kusKuře
- 1,5lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceKoření grilovací
- 1lžíceKmín celý
- 5decilitrůVoda pitná
- 80gramůŠvestky sušené
- 300gramůUzené maso vařené
- 450gramůZelí kysané
- 100gramůSlanina vepřová
- 200gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžíceCukr krupice
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1536 kcal
Bílkoviny
71 g
Tuky
129 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Kuře omyjeme, osušíme a celé osolíme. Sušené švestky bez pecek omyjeme a pokrájíme.
- 2Uzené maso a slaninu pokrájíme na nudličky a v hlubší pánvi společně opečeme. Přidáme kysané zelí, promícháme a krátce společně smažíme asi 5 minut. Podle chuti ho dosolíme, opepříme, osladíme a necháme trochu vychladnout, přimícháme švestky a kuře naplníme a sepneme ho párátky. Kuře posypeme hodně kmínem a grilovacím kořením. Pak ho položíme na pekáč, obložíme plátky másla, podlijeme vodou, zakryjeme pokrývkou a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 200°C přibližně 90 minut dozlatova. Během pečení kuře poléváme výpekem, můžeme i vodu k výpeku přidat.
- 3Upečené kuře se zelím rozporcujeme a podáváme k přílohám podle chuti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.