Krkonošské kuře plněné zelím

115 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1536 kcal
Bílkoviny
71 g
Tuky
129 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře omyjeme, osušíme a celé osolíme. Sušené švestky bez pecek omyjeme a pokrájíme.
  • 2
    Uzené maso a slaninu pokrájíme na nudličky a v hlubší pánvi společně opečeme. Přidáme kysané zelí, promícháme a krátce společně smažíme asi 5 minut. Podle chuti ho dosolíme, opepříme, osladíme a necháme trochu vychladnout, přimícháme švestky a kuře naplníme a sepneme ho párátky. Kuře posypeme hodně kmínem a grilovacím kořením. Pak ho položíme na pekáč, obložíme plátky másla, podlijeme vodou, zakryjeme pokrývkou a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 200°C přibližně 90 minut dozlatova. Během pečení kuře poléváme výpekem, můžeme i vodu k výpeku přidat.
  • 3
    Upečené kuře se zelím rozporcujeme a podáváme k přílohám podle chuti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.