Krkonošské kyselo
80 min.
Ingredience
- 67gramůCibule
- 13gramůHouby sušené
- 200gramůChlebový kvásek
- 1,3gramyKmín celý
- 20gramůSůl
- 67gramůMáslo čerstvé
- 200gramůBrambory
- 1,5litryVoda pitná
- 300mililitrůMléko polotučné
- 120gramůVejce slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
100 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
725 mg
Cukr
379 mg
Postup přípravy
- 1Sušené houby pečlivě propereme ve vlažné vodě a necháme je půl hodiny máčet. Potom houby uvaříme doměkka, odcedíme a překrájíme.
- 2Chlebový kvásek rozmícháme ve vlažné vodě, přidáme sůl a kmín a za občasného míchání zvolna vaříme.
- 3Brambory opláchneme a nakrájíme na kostky. Přidáme je spolu s houbami, vývarem z hub a s drobně nakrájenou a na másle zpěněnou cibulkou do rozmíchaného chlebového kvásku. Vaříme, až brambory změknou. Přilijeme mléko a krátce povaříme.
- 4Nakonec do polévky zamícháme rozkvedlaná vejce, necháme je srazit, přisolíme a povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.