Krkonošské kyselo

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
100 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
725 mg
Cukr
379 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené houby pečlivě propereme ve vlažné vodě a necháme je půl hodiny máčet. Potom houby uvaříme doměkka, odcedíme a překrájíme.
  • 2
    Chlebový kvásek rozmícháme ve vlažné vodě, přidáme sůl a kmín a za občasného míchání zvolna vaříme.
  • 3
    Brambory opláchneme a nakrájíme na kostky. Přidáme je spolu s houbami, vývarem z hub a s drobně nakrájenou a na másle zpěněnou cibulkou do rozmíchaného chlebového kvásku. Vaříme, až brambory změknou. Přilijeme mléko a krátce povaříme.
  • 4
    Nakonec do polévky zamícháme rozkvedlaná vejce, necháme je srazit, přisolíme a povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.