Krkonošské kyselo
40 min.
Ingredience
- 350gramůLišky čerstvé
- 1,5lžíceOlej Heliol jedlý
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaKmín drcený
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 250mililitrůSmetana zakysaná 15%
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 0,5lžíceCukr krupice
- 3kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
361 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
33 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
217 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé lišky očistíme a omyjeme, drobné plodnice necháme vcelku, velké rozkrájíme.
- 2V hlubší a větší pánvi si rozehřejeme olej s máslem. Lišky vložíme do omastku, ochutíme je solí, pepřem a kmínem. Nejdříve se lišky vydusí z vlasní vody, pak je vysmažíme téměř dozlatova. Často je během vaření promícháváme.
- 3V misce rozšleháme vajíčka. Sladkou smetanu v druhé misce smícháme se zakysanou smetanou. Když jsou lišky vysmažené, nalijeme na ně vejce a za stálého míchání je necháme srazit, pak hned přilijeme smetanu, mícháme do doby, až se začne vařit. Pak ihned pánev odstavíme z plotny. Podle chuti omáčku dochutíme cukrem, solí a několika kapkami octa.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.