Krkonošské kyselo

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
361 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
33 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
217 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé lišky očistíme a omyjeme, drobné plodnice necháme vcelku, velké rozkrájíme.
  • 2
    V hlubší a větší pánvi si rozehřejeme olej s máslem. Lišky vložíme do omastku, ochutíme je solí, pepřem a kmínem. Nejdříve se lišky vydusí z vlasní vody, pak je vysmažíme téměř dozlatova. Často je během vaření promícháváme.
  • 3
    V misce rozšleháme vajíčka. Sladkou smetanu v druhé misce smícháme se zakysanou smetanou. Když jsou lišky vysmažené, nalijeme na ně vejce a za stálého míchání je necháme srazit, pak hned přilijeme smetanu, mícháme do doby, až se začne vařit. Pak ihned pánev odstavíme z plotny. Podle chuti omáčku dochutíme cukrem, solí a několika kapkami octa.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.