Krkonošské kyselo se sušenými houbami
35 min.
Ingredience
- 5kusůBrambory
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyKmín drcený
- 600mililitrůVoda pitná
- 250mililitrůChlebový kvásek
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 50gramůHouby sušené
- 600mililitrůMléko plnotučné
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
212 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
11 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 mg
Postup přípravy
- 1Houby namočíme do 150 ml vody a necháme nabobtnat, brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.
- 2Namočené houby doměkka uvaříme ve vodě, v níž byly namočené. V jiném hrnci ve vodě se solí a kmínem vaříme brambory. Když jsou téměř měkké, zašleháme kvas a provaříme. Poté vlijeme uvařené houby i s vývarem, mléko a ještě chvíli vaříme.
- 3Na talířích do polévky rozdělíme rozpuštěné máslo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.