Krkonošský bramborový závin
50 min.
Ingredience
- Náplň
- 1kusCibule
- 50gramůStrouhanka
- 250gramůMoravské uzené maso
- 1lžíceSádlo škvařené
- 500gramůBrambory vařené
- 1špetkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 150gramůMouka pšeničná hrubá
- 1lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
19 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Uvařené brambory prolisujeme, přimícháme mouku, osolíme, přidáme vejce, sádlo, vše spojíme v těsto. Vyválíme plát vysoký 1 cm a připravíme náplň.
- 2Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na sádle, přidáme strouhanku, společně usmažíme, necháme vychladnout.
- 3Připravený plát potřeme vychladlou směsí a posypeme jemně pokrájeným uzeným masem. Sbalíme závin, vložíme do mokrého a vyždímaného ubrousku, konce svážeme. Střed převážeme motouzem, vaříme v osolené vodě půl hodiny.
- 4Hotový závin nakrájíme na plátky, podáváme se zelným nebo hlávkovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.