Krkonošský bramborový závin

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
19 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvařené brambory prolisujeme, přimícháme mouku, osolíme, přidáme vejce, sádlo, vše spojíme v těsto. Vyválíme plát vysoký 1 cm a připravíme náplň.
  • 2
    Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na sádle, přidáme strouhanku, společně usmažíme, necháme vychladnout.
  • 3
    Připravený plát potřeme vychladlou směsí a posypeme jemně pokrájeným uzeným masem. Sbalíme závin, vložíme do mokrého a vyždímaného ubrousku, konce svážeme. Střed převážeme motouzem, vaříme v osolené vodě půl hodiny.
  • 4
    Hotový závin nakrájíme na plátky, podáváme se zelným nebo hlávkovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.