Krkonošský kapr s kysaným zelím
45 min.
Ingredience
- 800gramůKapr obecný
- 2kusyCibule
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1,5lžičkyKmín celý
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2špetkyPaprika mletá pálivá
- 500gramůZelí kysané
- 1decilitrMasový vývar
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
24 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené porce kapra osolíme, opepříme a posypeme kmínem.
- 2V hlubší pánvi rozpálíme olej s máslem a porce kapra zprudka osmažíme z obou stran dozlatova.
- 3Oloupeme cibuli a pokrájíme ji nadrobno. Pak kapra vyjmeme a na zbylém tuku cibuli zpěníme dorůžova, přimícháme sladkou a pálivou papriku, kysané zelí (jemně pokrájené), zakryjeme pokličkou a dusíme asi deset minut.
- 4Do zelí vložíme porce kapra, přilijeme masový vývar a dusíme asi 5 minut, potom podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.