Krkonošský macek
45 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 8kusůBrambory
- 250gramůTvaroh jemný
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1kusCukr vanilka
- 50gramůTuk
- 2lžíceCukr moučkový
- 3kusyJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
436 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
17 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
7 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory nastrouháme a zalijeme vroucím mlékem. Přidáme rozšlehaná vejce, oloupaná, na kostičky nakrájená jablka, tvaroh, vanilkový cukr a skořici. Vše umícháme dohladka.
- 2Tvarohovou hmotu rozetřeme do silně vymazaného pekáče a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.
- 3Před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.