Krkonošský pečený pstruh

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
736 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
48 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
584 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné pstruhy omyjeme, osušíme, osolíme z každé strany, posypeme pepřem a obalíme ve strouhance.
  • 2
    Do pekáče dáme olej s máslem (3 lžíce) a když je tuk rozpálený, položíme na něj pstruhy, na ně plátky slaniny a dáme do předem vyhřáté trouby upéct. Během pečení ryby podléváme bílým vínem.
  • 3
    Pstruhy otáčíme a poléváme výpekem.
  • 4
    Pečeme při 200 °C přibližně 10 minut z každé strany dozlatova. Upečené pstruhy přelijeme rozpuštěným máslem, pokapeme citronovou šťávou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.