Krkonošský pečený pstruh
35 min.
Ingredience
- 2,5lžičkySůl
- 2lžičkyPepř bílý
- 8lžicStrouhanka
- 5lžicMáslo čerstvé
- 50gramůSlanina vepřová
- 1,5decilitryVíno bílé
- 1lžíceCitronová šťáva
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 1kilogramPstruh
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
736 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
48 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
584 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěné pstruhy omyjeme, osušíme, osolíme z každé strany, posypeme pepřem a obalíme ve strouhance.
- 2Do pekáče dáme olej s máslem (3 lžíce) a když je tuk rozpálený, položíme na něj pstruhy, na ně plátky slaniny a dáme do předem vyhřáté trouby upéct. Během pečení ryby podléváme bílým vínem.
- 3Pstruhy otáčíme a poléváme výpekem.
- 4Pečeme při 200 °C přibližně 10 minut z každé strany dozlatova. Upečené pstruhy přelijeme rozpuštěným máslem, pokapeme citronovou šťávou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.