Krocan na zázvoru

110 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
924 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
73 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krocaní stehna očistíme, omyjeme, osolíme a opepříme. V pánvi rozpustíme máslo a když je rozpálené, vložíme na máslo stehna a ze všech stran je opečeme dozlatova.
  • 2
    Maso dáme na talíř a na výpeku zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme k ní zázvor, 2 dl vody, promícháme a stehna vložíme zpět.
  • 3
    Pánev zakryjeme a necháme je v dobře vyhřáté troubě dodusit.
  • 4
    Dusíme přibližně 3/4 hodinu.
  • 5
    Potom stehna znovu vyjmeme z pánve a na plotně necháme vyvařit z výpeku vodu, aby nám zbyl jen tuk. K tuku přidáme mouku, uděláme světlou jíšku, přilijeme zakysanou smetanu, promícháme.
  • 6
    Krocaní stehna vložíme zpět do zázvorové omáčky a krátce povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.