Krocan na zázvoru
110 min.
Ingredience
- 150gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2decilitryVoda pitná
- 4kusyCibule
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaZázvor mletý
- 4kusyKrůtí stehna
- 0,5litrZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
924 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
73 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Krocaní stehna očistíme, omyjeme, osolíme a opepříme. V pánvi rozpustíme máslo a když je rozpálené, vložíme na máslo stehna a ze všech stran je opečeme dozlatova.
- 2Maso dáme na talíř a na výpeku zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme k ní zázvor, 2 dl vody, promícháme a stehna vložíme zpět.
- 3Pánev zakryjeme a necháme je v dobře vyhřáté troubě dodusit.
- 4Dusíme přibližně 3/4 hodinu.
- 5Potom stehna znovu vyjmeme z pánve a na plotně necháme vyvařit z výpeku vodu, aby nám zbyl jen tuk. K tuku přidáme mouku, uděláme světlou jíšku, přilijeme zakysanou smetanu, promícháme.
- 6Krocaní stehna vložíme zpět do zázvorové omáčky a krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.