Krocan pečený s olivami
200 min.
Ingredience
- 1kusKrocan
- 500gramůOlivy černé
- 2lžičkySůl
- 150gramůSlanina vepřová
- 1šálekVývar z hovězích kostí
- 4lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1118 kcal
Bílkoviny
119 g
Tuky
66 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
2 g
Vápník
86 mg
Postup přípravy
- 1Očištěného a omytého krocana uvnitř i na povrchu osolíme. Vnitřek naplníme olivami a zašijeme. Zvenčí obložíme krocana plátky slaniny a ovážeme nití. Přidáme sádlo a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 3 hodiny. Během pečení maso poléváme vlastní šťávu, popřípadě vývarem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.