Krocan s meruňkami na kari
180 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 3lžíceKari pasta
- 3decilitryVývar drůbeží
- 175gramůHrášek mražený
- 400gramůMeruňky
- 350gramůRýže basmati
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůHrozinky
- 450gramůKrůtí prsa
- 1lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
729 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
14 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
5 g
Cukr
44 g
Postup přípravy
- 1Rozehřejeme v pánvi olej a osmahneme pokrájenou cibuli a pokrájené krocaní maso cca 5 minut. Vmícháme kari pastu, nalijeme vývar a přivedeme za stálého míchání k varu. Pánev přikryjeme pokličkou a 15 minut povaříme. Přidáme hrášek a přivedeme k varu. Zakryjeme a dalších 5 minut povaříme.
- 2Necháme okapat v cedníku meruňky a pokrájíme je na plátky. Přidáme je ke kari, přidáme sultánky a povaříme 2 minuty.
- 3Přidáme koriandr a osolíme a opepříme.
- 4Na talíře rozdělíme rýži a na ni dáme kari.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.