Kroupová polévka s kuřecím masem

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
12 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kroupy v cedníku proplachujeme studenou vodou tak dlouho, až je voda čistá. Necháme je okapat a osušíme papírovou utěrkou.
  • 2
    Na pánvi rozpustíme máslo a za stálého míchání na něm kroupy restujeme, až zesklovatí. Zalijeme vývarem a vaříme na mírném ohni 15 minut doměkka.
  • 3
    Mezitím omyjeme a osušíme kuřecí prsa a nakrájíme je na slabé nudličky, očištěný pórek nakrájíme na hrubší kolečka. Přidáme ke kroupám a vaříme dalších 15 minut.
  • 4
    Nakonec polévku osolíme, ochutíme cayenským pepřem a podáváme posypanou nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.