Kroupová polévka s kuřecím masem
40 min.
Ingredience
- 60gramůKroupy ječné
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1litrVývar zeleninový
- 200gramůKuřecí prsa
- 7gramůSůl
- 3gramyPepř cayenský
- 50gramůPažitka
- 200gramůPórek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
12 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kroupy v cedníku proplachujeme studenou vodou tak dlouho, až je voda čistá. Necháme je okapat a osušíme papírovou utěrkou.
- 2Na pánvi rozpustíme máslo a za stálého míchání na něm kroupy restujeme, až zesklovatí. Zalijeme vývarem a vaříme na mírném ohni 15 minut doměkka.
- 3Mezitím omyjeme a osušíme kuřecí prsa a nakrájíme je na slabé nudličky, očištěný pórek nakrájíme na hrubší kolečka. Přidáme ke kroupám a vaříme dalších 15 minut.
- 4Nakonec polévku osolíme, ochutíme cayenským pepřem a podáváme posypanou nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.