Kroupová polévka s květákem
35 min.

Ingredience
- 100gramůKroupy ječné
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1kusKvěták
- 1500mililitrůVývar zeleninový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůMáslo nízkokalorické
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
522 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
22 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
11 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V kastrole na másle osmažíme propláchnuté a okapané kroupy dozlatova. Zalijeme vývarem a přidáme omytý, na růžičky rozebraný květák. Zvolna vaříme doměkka.
- 2Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, vmícháme ji do polévky a ještě chvíli povaříme.
- 3Hotovou polévku podle chuti osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.