Kroupová polévka s pórkem
45 min.
Ingredience
- 150gramůKroupy střední
- 1200mililitrůHovězí vývar základní
- 40gramůMáslo čerstvé
- 100gramůPórek
- 60gramůŽampiony čerstvé
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 3mililitryPolévkové koření
- 30gramůMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
290 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
9 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kroupy předem namočíme, pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka, část zelené části pokrájíme nadrobno, žampiony rozkrájíme na plátky.
- 2V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme kolečka pórku, plátky žampionů a krátce orestujeme. Zasypeme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, přisypeme scezené kroupy, osolíme, opepříme, povaříme přibližně 20 minut. Přilijeme polévkové koření a dovaříme.
- 3Porce polévky posypeme pokrájeným zeleným pórkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.