Kroupový vývar s rajčatovou šťávou
60 min.

Ingredience
- 200gramůZelenina kořenová
- 1šálekJečné kroupy
- 1lžičkaSůl
- 1šálekRajčatová šťáva
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 1litrVoda pitná
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
154 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
3 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kroupy umeleme na strojku na mák, vložíme je do osolené vody, přidáme očištěnou, nakrájenou zeleninu, cibuli a vše vaříme doměkka.
- 2Odvar procedíme, přilijeme rajčatovou šťávu, přidáme máslo, petrželku a dále už nevaříme.
- 3K polévce podáváme na nudličky nakrájenou žemli, nasucho opraženou a pokapanou máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.