Kroupy se zeleninou
55 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 160gramůJečné kroupy
- 1litrVoda pitná
- 1kusPórek
- 1lžíceOlej rostlinný
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1kusMrkev kořen
- 0,5kusPetržel - nať
- 0,5kusKoriandr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
300 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
9 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Kroupy propláchneme a dáme do hrnce s vodou. Vaříme asi 35 minut, při mírné teplotě.
- 2Pórek očistíme, podélně rozkrojíme a nakrájíme na kroužky. Mrkev oškrábeme, podélně ji rozpůlíme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Jarní cibuli očistíme a nakrájíme ji na kroužky. Petrželku a koriandr nasekáme na drobno.
- 3V hrnci rozehřejeme olej a máslo, za stálého míchání na něm osmažíme pórek a mrkev asi 10 minut. V posledních 2 minutách k němu přidáme cibuli, sůl a pepř.
- 4Kroupy dobře promícháme se zeleninou, a teprve potom scedíme, zbyla-li nějaká tekutina. Vmícháme petrželku a koriandr, sůl a pepř. Dáme na talíře a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.