Kroupy se zeleninou

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
300 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
9 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kroupy propláchneme a dáme do hrnce s vodou. Vaříme asi 35 minut, při mírné teplotě.
  • 2
    Pórek očistíme, podélně rozkrojíme a nakrájíme na kroužky. Mrkev oškrábeme, podélně ji rozpůlíme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Jarní cibuli očistíme a nakrájíme ji na kroužky. Petrželku a koriandr nasekáme na drobno.
  • 3
    V hrnci rozehřejeme olej a máslo, za stálého míchání na něm osmažíme pórek a mrkev asi 10 minut. V posledních 2 minutách k němu přidáme cibuli, sůl a pepř.
  • 4
    Kroupy dobře promícháme se zeleninou, a teprve potom scedíme, zbyla-li nějaká tekutina. Vmícháme petrželku a koriandr, sůl a pepř. Dáme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.