Křupavá a aromatická kachna
210 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 3kusyBadyán
- 1lžičkaPepř červený celý
- 1lžičkaHřebíček
- 2kusySkořice celá
- 3kusyCibulka jarní
- 1lžičkaZázvor mletý
- 4lžíceVíno rýžové čínské
- 2kusyKachna mražená
- 200mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
16Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1054 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
101 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
3 g
Cukr
274 mg
Postup přípravy
- 1Obě kachny potřeme solí a položíme na ně badyán, hřebíčky, skořici a kuličky pepře. Posypeme nakrájenou jarní cibulkou a zázvorem, přelijeme vínem a necháme 4 hodiny odležet.
- 2Obě čtvrtky položíme na talíř, který se vejde do bambusového pařáku. Nalijeme do woku horkou vodu, na ni dáme pařák, přikryjeme pokličkou a vaříme kachnu 3 hodiny v páře do měkka. Občas doplníme dle potřeby horkou vodu. Vyjmeme kachnu a necháme 5 hodin vychladnout, aby byla křupavá.
- 3Z woku vylijeme vodu a vytřeme do sucha. Nalijeme olej a obě čtvrtky na něm smažíme, až budou křupavé. Poté vyjmeme a necháme okapat. Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.