Křupavé brambory

55 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
19 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
6 g
Vápník
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dobře umyté brambory dáme do hrnce se studenou vodou a uvaříme doměkka. Vaříme je přibližně podle velikosti 25-30 minut. Uvařené brambory slijeme, necháme vychladnout, oloupeme je, vidličkou každou bramboru "poškrábeme" přibližně 1mm hlubokými rýhami. (Tím, jak povrch narušíme, budou křupavější). Brambory rozpůlíme, větší rozčtvrtíme.
  • 2
    Ve větší teflonové pánvi rozehřejeme máslo s olejem, brambory dáme na omastek, osolíme je a pomalu, za občasného promíchání je budeme opékat dozlatova. Takto připravené brambory podáváme samostatně nebo jako přílohu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.