Křupavé čínské zelí
15 min.
Ingredience
- 1kilogramZelí čínské
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceCukr krupice
- 50gramůOříšky piniové
- 850mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2017 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
222 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Listy čínského zelí rozebereme, vrchní tuhé listy nepoužijeme, omyjeme pod tekoucí vodou a řádně osušíme papírovými ubrousky. Každý list poté svineme do trubičky a nakrájíme na velmi tenké proužky, připomínající řasy.
- 2Arašídový olej rozehřejeme ve woku, zelí do oleje opatrně nasypeme a smažíme zhruba půl minuty. Dle potřeby můžeme smažit v několika dávkách. Hotové zelí vyndaváme z woku lopatkou s otvory a odkládáme na vrstvu papírových ubrousků, aby odsál přebytečný olej.
- 3Zelí vložíme do mísy, osolíme, pocukrujeme, přidáme pražené piniové oříšky, řádně promícháme a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.