Křupavé hovězí nudličky
35 min.
Ingredience
- 350gramůHovězí maso zadní
- 2kusyVejce slepičí
- 0,5lžičkaSůl
- 4lžíceMouka pšeničná hladká
- 1hrnekOlej rostlinný
- 2kusyMrkev kořen
- 2kusyCibulka jarní
- 1stroužekČesnek
- 2kusyChilli paprička
- 4lžíceCukr krupice
- 3lžíceOcet rýžový
- 1lžíceOmáčka sojová světlá
- 3lžíceVoda pitná
- 1lžičkaPasta z kukuřičné mouky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1170 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
109 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso pokrájíme na nudličky. Smícháme v míse mouku, vejce se solí a přidáme trochu vody. Nudličky obalíme v těstíčku.
- 2Rozehřejeme ve woku olej a smažíme na prudkém ohni nudličky ze všech stran 5 minut. Mícháme, aby se nudličky nespekly. Vyndáme a necháme okapat. Do woku přidáme pokrájenou mrkev a smažíme minutu, poté vyndáme a necháme též okapat.
- 3Z woku vylijeme olej a necháme jen jednu lžíci. Přidáme pokrájené jarní cibulky, chilli, česnek a minutu smažíme. Přidáme cukr, vinný ocet, sójovou omáčku, vodu, promícháme a přivedeme k varu.
- 4Vmícháme pastu z kukuřičné mouky a povaříme, než omáčka zhoustne. Vrátíme hovězí nudličky, promícháme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.