Křupavé hroudy
33 min.

Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 1šálekMouka polohrubá
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPaprika mletá pálivá
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceHořčice
- 90gramůSýr Ementál (Primátor)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
297 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
22 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
673 mg
Cukr
298 mg
Postup přípravy
- 1V míse promícháme hořčici, sůl, mouku a papriku.
- 2V hlubší pánvi rozpustíme máslo a přisypeme připravenou směs. Do směsi přidáme tři vejce, důkladně prohněteme a nakonec jen zlehka vmícháme nakrájený sýr.
- 3Předehřejeme troubu na 180 °C. Vymažeme plech na pečení. Ze vzniklého těsta malou lžičkou vykrajujeme hroudy, které pokládáme na připravený plech. Před pečením jednotlivé hroudy pomažeme rozšlehaným vejcem. Pečeme 8 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.