Křupavé pečené brambory
70 min.
Ingredience
- 2kilogramyBrambory
- 1špetkaSůl
- 6lžicSádlo škvařené
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
301 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
12 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
8 g
Vápník
115 mg
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme v osolené vodě asi 6 minut.
- 2Na plechu zahřejeme olej nebo sádlo, vsypeme celé, oloupané brambory. Rozdělíme aby se nedotýkaly.
- 3Pečeme 20 minut. Obrátíme, polijeme výpekem a pečeme ještě 30-40 minut dozlatova.
- 4Podáváme jako přílohu k masům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 4. 11. 2015
Křupavé pečené brambory
Velmi lehký recept a také rychlý. Říkala jsem si, že brambory v celku se budou péct dlouho, ale když si je předvaříte, jsou upečené za chvíli.