Křupavé pohankovo-mandlové keksy
30 min.
Ingredience
- 0,5gramMouka pohanková
- 180gramůMouka mandlová
- 2špetkyPepř bílý
- 2stroužkyČesnek
- 1kusVejce slepičí
- 4lžíceVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaZázvor mletý
- Na posypání válu
- 0,5lžíceMouka pohanková
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
87 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
121 mg
Cukr
119 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme pohankovou a mandlovou mouku, přidáme do ní mletý zázvor, sůl, pepř, sypkou směs promícháme, pak přidáme vlahou vodu, vejce a utřené stroužky česneku. Znovu vše promícháme a na pomoučeném vále rukama vypracujeme polotuhé těsto. Vytvarujeme ho do malého obdélníku, těsto vložíme mezi dvě vrstvy pečícího papíru a válečkem rozválíme na velmi tenkou placku silnou okolo 2-3mm.
- 2Poté rozválené těsto i s pečícím papírem položíme na plech, vrchní pečíci papír opatrně odstraníme, pak rádýlkem těsto nakrájíme na trojúhelníčky nebo čtverečky. Plech s těstem vložíme do předehřáté trouby. Korpus pečeme přibližně 15 minut dozlatova.
- 3Po vychladnutí nakrájené keksy od sebe oddělíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.