Křupavé řezy s čokoládou a ořechy
50 min.
Ingredience
- Na ozdobu
- Na vytření formy
- Těsto
- 200gramůČokoláda 70% kakao
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 100gramůOřechy vlašské
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůCukr moučkový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1355 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
132 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
3 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Menší pečící formu (nebo plech) vytřeme máslem a vyložíme pečícím papírem. Troubu si předehřejeme na 180°C.
- 2Do mísy rozklepneme čerstvá vejce, přidáme k nim práškový cukr, sůl a elektrickým šlehačem vyšleháme nadýchanou žloutkovou pěnu.
- 3Mísu s nalámanou kvalitní čokoládou a kousky másla posadíme do hrnce (pařáčku) s vroucí vodou. Za stálého míchání čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Poté misku odebereme z hrnce a do čokolády zamícháme žloutkový krém, prosátou mouku a pokrájené vlašské ořechy.
- 4Dobře promíchané těsto nalijeme do formy, těsto uhladíme širokým nožem a dáme do trouby péct. Pečeme přibližně 20 minut. Korpus po upečení ozdobíme oloupanými mandlemi a necháme vychladnout. Nakrájíme porce ve tvaru čtverce a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.