Křupavé smažené sépie
20 min.
Ingredience
- 450gramůSépie
- 25gramůSolamyl - bramborový škrob
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaChilli papričky - vločky
- 200mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 5lžicOmáčka swet and sour
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
553 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
51 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
202 mg
Cukr
979 mg
Postup přípravy
- 1Z očištěných a omytých sépií oddělíme chapadla, sépie rozkrojíme a naplocho rozložíme. Ploché kousky nařízneme do mřížky a každý kousek rozdělíme na čtvrtky.
- 2V misce smícháme solamyl, sůl, pepř a chilli vločky. Směs vložíme do mikrotenového sáčku, přidáme kousky sépií a sáčkem několikrát zatřepeme, aby se maso obalilo.
- 3Ve woku rozehřejeme olej a smažíme v něm sépie asi 2 minuty. Vyjmeme na papírovou utěrku.
- 4Usmažené sépie upravíme na nahřátou servírovací mísu a ihned podáváme. Pokrm doplníme pikantní omáčkou k namáčení.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.