Křupavý bramborák s cuketou
45 min.
Ingredience
- 600gramůBrambory
- 600gramůCuketa
- 1,5lžičkySůl
- 2lžíceMajoránka
- 7stroužkůČesnek
- 3špetkyPepř černý mletý
- 110gramůStrouhanka
- 1kusVejce slepičí
- 50mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
19 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyté a oloupané brambory nastrouháme do misky na hrubším struhadle. Cukety omyjeme, rozpůlíme, lžičkou vydlabeme případná semínka. Pak cuketu oloupeme a nastrouháme nahrubo k bramborám. Očištěné stroužky česneku propasírujeme. Brambory s cuketou osolíme a promícháme. Po chvilce slijeme přebytečnou tekutinu, k směsi přidáme česnek, drcený kmín, pepř, majoránku, vejce a strouhanku. Vše důkladně promícháme, těsto by mělo být hustší.
- 2V pánvi rozpálíme olej, vždy nabereme plnou naběračku těsta, které dáme na střed pánve a vařečkou ho rozetřeme. Placky by měly být tenké, maximálně do 1cm. Smažíme je z obou stran do zlatohněda, přibližně po 2-3 minutách z každé strany. Usmažené placky jsou křupavé, hned je podáváme, protože tak jsou nejchutnější.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.