Křupavý bramborák s cuketou

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
19 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a oloupané brambory nastrouháme do misky na hrubším struhadle. Cukety omyjeme, rozpůlíme, lžičkou vydlabeme případná semínka. Pak cuketu oloupeme a nastrouháme nahrubo k bramborám. Očištěné stroužky česneku propasírujeme. Brambory s cuketou osolíme a promícháme. Po chvilce slijeme přebytečnou tekutinu, k směsi přidáme česnek, drcený kmín, pepř, majoránku, vejce a strouhanku. Vše důkladně promícháme, těsto by mělo být hustší.
  • 2
    V pánvi rozpálíme olej, vždy nabereme plnou naběračku těsta, které dáme na střed pánve a vařečkou ho rozetřeme. Placky by měly být tenké, maximálně do 1cm. Smažíme je z obou stran do zlatohněda, přibližně po 2-3 minutách z každé strany. Usmažené placky jsou křupavé, hned je podáváme, protože tak jsou nejchutnější.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.