Křupavý bramborový koláč

40 min.
Irsko
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
765 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
49 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vařené oloupané brambory nakrájíme na tenká kolečka. Dno kulaté zapékací mísy zalijeme máslem, doprostřed dáme pár smítek tymiánu. Část brambor v kruzích rozložíme do kola tak, aby zakryly celé dno.
  • 2
    Zbytek bramborových plátků dáme do mísy, přelijeme je zbytkem másla, přidáme špetku muškátového oříšku, tymiánu, soli a pepře. Na pánvi zahřejeme 3 lžíce olivového oleje a osmahneme na něm šalotku. Přidáme nakrájenou slaninu a směs přimícháme k bramborám a navršíme do zapékací mísy.
  • 3
    Po upečení necháme krátce vystydnout a vyklopíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.