Křupavý lilek plněný sýrem a sušeným rajčetem

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
177 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
7 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z omytého lilku odkrojíme okvětní část se stopkou, nakrájíme z něj 8 plátků silných 1cm. Plátky osolíme a necháme je "vypotit" asi 10-15 minut. Troubu si předehřejeme na 200°C. Plech si vyložíme pečícím papírem.
  • 2
    Kukuřičné lupínky dáme do mikrotenového sáčku a válečkem je rozdrtíme najemno. Vzniklou strouhanku dáme do mísy. V druhé misce si vyšleháme vejce s jogurtem. Přírodní kozí sýr a Hermelín pokrájíme po 4 plátkách. Sušené nakládané rajče pokrájíme na tenké proužky.
  • 3
    Přibližně po 10-15 minutách plátky omyjeme a osušíme. Pak je posypeme pepřem a znovu je osolíme. Na tácek dáme 4 plátky lilku, na něj poklademe plátky kozího sýru a plátky Hermelínu. Sýr posypeme pepřem 4 barev, pokryjeme ho kousky sušeného rajčete, zakryjeme zbývajícími plátky lilku a přitiskneme vše k sobě. Takto připravené 4 řízečky potřeme vajíčkem a obalíme je v kukuřičných lupínkách. Zajistíme je párátky a poklademe je na plech s pečícím papírem.
  • 4
    Plech s řízečky vložíme do předehřáté trouby a pečeme je dozlatova přibližně 35-40 minut. Přibližně po 20 minutách pečení řízečky opatrně obrátíme, aby byly stejnoměrně upečené.
  • 5
    Než se lilek upeče, omyjeme listy salátu, vodu z nich setřepeme a dáme je na talíře. Omytá zralá rajčata rozkrájíme na čtvrtky a ozdobně je poklademe na listy salátu.
  • 6
    Upečené lilkové řízečky poklademe na salát a hned horké servírujeme. Dobrou chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 20. 10. 2017
Křupavý lilek plněný sýrem a sušeným rajčetem
Vypadá to skvěle 😁