Křupavý zapečený zelený chřest s ořechy a sýrem

28 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
629 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
48 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
13 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu si předehřejeme na 220°C. V misce dobře smícháme olivový olej s chilli olejem, prolisovaným stroužkem česneku a hrubou mořskou solí. Loupané mandle nahrubo nastrouháme do misky a odložíme je.
  • 2
    Omytý čerstvý zelený chřest neloupeme, jen odřežeme tvrdší spodní části. Poté ho dáme na plech, který jsme si vyložili pečícím papírem. Posypeme ho čerstvě pomletým pepřem, prsty stonky chřestu promícháme a oddělíme od sebe. Celé stonky potřeme ochuceným olejem, posypeme mandlemi a vložíme do předehřáté trouby péct.
  • 3
    Chřest pečeme přibližně 8-10 minut, poté plech vyjmeme z trouby, obrátíme ho, posypeme rozpůlenými vlašskými ořechy, nastrouhaným sýrem a vložíme znovu do trouby. Pečeme dalších 5-8 minut dokřupava.
  • 4
    Upečený chřest podáváme samostatně nebo jako přílohu. Dobrou chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.