Křupavý zapečený zelený chřest s ořechy a sýrem
28 min.
Ingredience
- 380gramůChřest zelený
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaOlej chilli
- 2špetkySůl mořská
- 1stroužekČesnek
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 3lžíceMandle
- 40gramůOřechy vlašské
- 80gramůSýr Gran Moravia
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
629 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
48 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
13 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 220°C. V misce dobře smícháme olivový olej s chilli olejem, prolisovaným stroužkem česneku a hrubou mořskou solí. Loupané mandle nahrubo nastrouháme do misky a odložíme je.
- 2Omytý čerstvý zelený chřest neloupeme, jen odřežeme tvrdší spodní části. Poté ho dáme na plech, který jsme si vyložili pečícím papírem. Posypeme ho čerstvě pomletým pepřem, prsty stonky chřestu promícháme a oddělíme od sebe. Celé stonky potřeme ochuceným olejem, posypeme mandlemi a vložíme do předehřáté trouby péct.
- 3Chřest pečeme přibližně 8-10 minut, poté plech vyjmeme z trouby, obrátíme ho, posypeme rozpůlenými vlašskými ořechy, nastrouhaným sýrem a vložíme znovu do trouby. Pečeme dalších 5-8 minut dokřupava.
- 4Upečený chřest podáváme samostatně nebo jako přílohu. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.