Krupice se sladkou polevou
35 min.
Ingredience
- 150gramůPšeničná krupice
- 1litrVoda pitná
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 5gramůHřebíček
- 5gramůSkořice mletá
- 80gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
344 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
11 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
2 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Vodu v hrnci přivedeme k varu, přidáme špetku soli, za stálého míchání přisypeme krupici a pozvolna vaříme.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a usmažíme tmavší jíšku. Přilijeme k ní hrnek vody, rozmícháme, povaříme, až vznikne hladká tekutina. Přidáme do ní hřebíček, skořici a cukr. Povaříme asi 15 minut, vyndáme hřebíčky a odstavíme.
- 3Uvařenou krupici rozdělíme na talíře a polijeme sladkou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 7. 11. 2015
Krupice se sladkou polevou
Tato krupička je sice chuťově zajímavá, ale že bych si ji dělala víckrát to asi ne. Ale třeba vám naopak bude chutnat. Recept je to rychlý, jen pozor, krupice vařená ve vodě mi rychleji ztuhla, než když ji dělám v mléce.