Krupičná helva
40 min.
Ingredience
- 4lžičkyCukr moučkový
- 400gramůCukr krupice
- 50gramůMandle
- 100gramůOříšky piniové
- 750mililitrůMléko polotučné
- 250gramůPšeničná krupice
- 170gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1275 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
63 g
Sacharidy
167 g
Vláknina
4 g
Cukr
104 g
Postup přípravy
- 1Máslo rozpustíme a osmažíme na něm piniové oříšky a krupičku. Postupně přiléváme mléko svařené s cukrem. Vše necháme přiklopené 15 minut povařit. Poté odstavíme z plotny a necháme 15 minut odstát.
- 2Uvařenou helvu rozdělíme do servírovacích mističek, podáváme posypané moučkovým cukrem a sekanými mandlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.