Krupičná vaječná kaše
25 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1hrstPetržel - nať
- 60gramůAnglická slanina
- 4kusyVejce slepičí
- 80gramůPšeničná krupice
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 0,33litrMléko polotučné
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
17 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
968 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na proužky, na jemno cibuli. Nejdříve vyškvaříme slaninu, poté přidáme cibuli, osmahneme, přilijeme mléko s namočenou, nabobtnalou krupicí, osolíme a kaši vaříme 10 minut.
- 2Vejce ušleháme do pěny, přidáme ke krupici a mícháme na mírném ohni, až ztuhnou. Poté přidáme do kaše nastrouhaný sýr, nasekanou petrželovou nať.
- 3Lžící vykrajujeme noky a podáváme je k hovězí nebo telecí pečeni, k leču či jen k salátům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.