Krupičná vaječná kaše

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
17 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
968 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slaninu nakrájíme na proužky, na jemno cibuli. Nejdříve vyškvaříme slaninu, poté přidáme cibuli, osmahneme, přilijeme mléko s namočenou, nabobtnalou krupicí, osolíme a kaši vaříme 10 minut.
  • 2
    Vejce ušleháme do pěny, přidáme ke krupici a mícháme na mírném ohni, až ztuhnou. Poté přidáme do kaše nastrouhaný sýr, nasekanou petrželovou nať.
  • 3
    Lžící vykrajujeme noky a podáváme je k hovězí nebo telecí pečeni, k leču či jen k salátům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.