Krupicová kaše smažená s vejci
35 min.
Ingredience
- 60gramůPšeničná krupice
- 250mililitrůMléko polotučné
- 8kusůVejce slepičí
- 80gramůSlanina vepřová
- 80gramůCibule
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 20gramůCibule - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
354 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
22 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
989 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Krupici za stálého míchání nasypeme do vroucího mléka, promícháme a pozvolna vaříme, až vznikne hustší kaše. Odstavíme a necháme chladnout.
- 2Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na malé kostičky, cibulovou nať posekáme.
- 3V pánvi rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, promícháme a necháme zesklovatět. Vejce rozkvedláme, přimícháme ke krupicové kaši, osolíme, opepříme, přidáme do pánve, promícháme s cibulkou a smažíme, dokud se vejce nesrazí.
- 4Pokrm rozdělíme na talíře, posypeme cibulovou natí a podáváme jako vydatnou snídani.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.