Krupicová polévka se zeleninou

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
153 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
11 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
976 mg
Vápník
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krupici osmahneme na rozehřátém másle dorůžova.
  • 2
    Očištěnou zeleninu nakrájíme na nudličky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Polévku zahustíme světlou jíškou připravenou z másla a mouky, zavaříme do ní osmahnutou krupici a dobře povaříme.
  • 3
    Nakonec do polévky přidáme špetku muškátu a nasekanou petrželku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 7. 11. 2015
Krupicová polévka se zeleninou
Rychlá a dobrá polévka, zelenina se může použít jakákoliv a velmi vylepší chuť, pokud přidáme místo vody vývar, nebo jen část. Já si ho dávám po menších částech do mrazničky a mám ho vždy v zásobě. Za mě palec nahoru.