Krupicová polévka se zeleninou
50 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100gramůZelenina kořenová
- 1špetkaMuškátový květ
- 1hrstPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 40gramůPšeničná krupice
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
153 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
11 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
976 mg
Vápník
3 g
Postup přípravy
- 1Krupici osmahneme na rozehřátém másle dorůžova.
- 2Očištěnou zeleninu nakrájíme na nudličky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Polévku zahustíme světlou jíškou připravenou z másla a mouky, zavaříme do ní osmahnutou krupici a dobře povaříme.
- 3Nakonec do polévky přidáme špetku muškátu a nasekanou petrželku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 7. 11. 2015
Krupicová polévka se zeleninou
Rychlá a dobrá polévka, zelenina se může použít jakákoliv a velmi vylepší chuť, pokud přidáme místo vody vývar, nebo jen část. Já si ho dávám po menších částech do mrazničky a mám ho vždy v zásobě. Za mě palec nahoru.