Krupicové knedlíky z odpalovaného těsta
30 min.

Ingredience
- 120gramůCukr moučkový
- 1lžičkaSůl
- 400gramůKrupice dětská
- 250gramůTvaroh tvrdý
- 200gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVejce slepičí
- 1litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1126 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
52 g
Sacharidy
116 g
Cukr
30 g
Vápník
11 g
Postup přípravy
- 1Do hrnku dáme mléko, sůl a 80g másla. Uvedeme do varu a za stálého míchání přisypeme krupici. Uvaříme hustou kaši.
- 2Do částečně vychladlé kaše vmícháme po jednom vejce a vypracujeme těsto.
- 3Pomocí namočené lžičky vykrajujeme z těsta malé knedlíčky a ihned je vkládáme do osolené vařící vody. Vaříme asi 3 minuty.
- 4Uvařené knedlíčky vyjmeme, polijeme zbylým rozpuštěným máslem, posypeme tvarohem a moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.